miercuri, 25 august 2010

Zacusca cu morcovi

Ingrediente: 2,5 kg morcovi, 2,5 kg gogosari, 2 kg ceapa, 2 teline mari, 500 ml ulei, 3 linguri vegeta, foi de dafin, 1 kg bulion de casa

Mod de preparare: Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si ardeii taiati cubulete. Se fierb la foc potrivit, pana cand legumele devin moi si compozitia omogena. Bulionul se obtine din 3 kg rosii. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia inca 15 minute. Zacusca fierbinte se pune in borcane, care se inchid ermetic cu filet, se aseaza intr-o tava la cuptor. Se tin la foc domol pana prind o crusta deasupra. Apoi borcanele se scot de la cuptor, se acopera cu paturi groase si se lasa pana a doua zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu