marți, 17 august 2010

Ardei umpluti

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 13 ardei de marime mijlocie, 3 rosii, 1 morcov, marar, cimbru, untdelemn, 400 g carne de porc, 1 ceasca cu orez, sare, piper, 100-200 ml smintina, ceapa, bulion si suc de rosii.

Mod de preparare: Ardeii se spala, se curata de seminte. Carnea se toaca la masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica. La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs de apa, 1 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, marar taiat marunt, cimbru uscat, 2 rosii taiate cubulete mici, 1 ardei gras taiat cubulete mici, 1 morcov dat pe razatoare, bulion, untdelemn si apa (o ceasca). Se amesteca bine tocatura si se umplu ardeii. Se aseaza intr-o cratita, se pun capace din felii de rosii taiate subtiri, apoi se toarna peste ardei sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa). Se lasa sa fiarba la foc potrivit, acoperiti, 60-70 minute. Se servesc ca atare, sau cu smintina, la masa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu