duminică, 22 august 2010

Parfait de capsuni

Ingrediente: 500 g capsuni, 250 g zahar, 5 galbenusuri, 4 dl frisca, 1 pachet de zahar vanilat

Mod de preparare:  Se pun deoparte cateva capsuni pentru ornare, iar restul se spala. Jumatate se dau prin blender, iar restul se taie bucati mici. Zaharul se amesteca cu 1 dl apa si se fierbe pana ce se topeste complet, apoi se ia de pe foc. Se amesteca galbenusurile, se adauga la siropul caldut, apoi se pun inapoi pe foc. Se incalzeste la foc mediu amestecand continuu, insa cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc. Se toarna intr-un vas si se bate cu un batator de spuma pana se raceste. La galbenusurile cu zahar se adauga mai intai capsunile date prin blender, apoi zaharul vanilat si in cele din urma se amesteca si cu frisca batuta si cu capsunile taiate bucati. Se toarna intr-o forma de chec si se lasa o noapte in congelator. Inainte de servire se taie felii si se serveste ornat cu capsuni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu