sâmbătă, 4 septembrie 2010

Tofu cu legume

Ingrediente: 3 dovlecei; 2 vinete; 2 cepe; 2 teline; 1 ardei gras; 1 praz; 1 cutie de tofu; 200 g ciuperci; 5 linguri ulei de masline; 2 linguri otet de mere, cimbrisor, sare, piper.

Mod de preparare: Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper, sare, otet si doua linguri de ulei de masline. Sunt lasate cateva minute, apoi sunt puse intr-o tava intr-un strat generos. Peste legume se pune tofu taiat cubulete. Se adauga 2 linguri ulei si cimbrisor. Tava se acopera cu foile de aluminiu si se pune la cuptor cam 35 minute, la o temperatura de 190-200 grade Celsius. Dupa timpul mentionat, tava este scoasa, se inlatura folia si se mai stropeste cu o lingura de ulei continutul. Se mai da la cuptor 10 minute pentru gratinare.

Tofu este o branza vegetala, obtinuta din lapte de soia, care contine extrem de multe proteine si calciu.

Care sunt beneficiile branzei tofu:
- Branza tofu este recomandata in curele de slabire precum si persoanelor suferinde de diabet, gratie continutului caloric scazut si lipsei grasimilor saturate.
- Tofu este un aliment consumat si de atleti. Continutul sau bogat in magneziu recomanda acest tip de branza ca un aliment esential in regimul alimentar zilnic.
- In alimentatia copiilor, tofu este excelent, datorita continutului ridicat de calciu (o suta de grame de tofu asigura 10% din necesarul zilnic de calciu) si fier.
- 25 de grame de tofu pe zi ajuta la prevenirea bolilor de inima.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu