duminică, 26 septembrie 2010

Inghetata cu mure si lamaie

Ingrediente:
- 2 albusuri
- 20 g zahar pudra vanilat
- un varf de cutit de sare
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 140 g iaurt gras
- 500 g mure inghetate

Mod de preparare:
Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugi 1 lingutita de zeama de lamaie si mai mixezi un minut. Treptat adaugi si zaharul pudra si mixezi pana se dizolva zaharul. Continui apoi sa adaugi coaja rasa de lamaie si restul de zeama de lamaie, iaurtul si mixezi totul. Pui murele intr-un blender, deasupra torni amestecul de albusuri si mixezi totul pana cand se zdrobesc bine murele si obtii o pasta omogena. Pui pasta la congelator si lasi vreo 2 ore. Dupa acest timp, scoti inghetata de la congelator, mixezi iar, apoi o mai pui la congelator vreo 2-4 ore, pana cand ingheata complet. Se serveste in cupe, decorata cu mure.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu