sâmbătă, 11 septembrie 2010

Placinta cu praz

Ingrediente:
- 500 gr foi de plăcintă
- 2 buc praz
- 1 ceapă
- 250 gr smântână
- 2-3 ouă
- brânză
- puţina sare, puţin ulei, apă
 
Mod de preparare: Tocaţi ceapa şi o puneţi la prajit intr-o tigaie unde aţi pus în prealabil puţin ulei şi puţină apă, adăugaţi sare. Între timp tocaţi ineluşe prazul curăţat. Amestecaţi-l cu ceapă, şi lăsaţi să se înmoaie totul. Acoperiţi cu capacul, iar sarea va face ca ceapa şi prazul să lase sucul propriu. Adăugaţi dacă trebuie incă un pic de apă şi ulei, daca este cazul.
Daţi deoparte tigaia, şi intr-un castron fărămiţaţi brânza, adăugaţi smântâna, ceapa şi prazul din tigaie, amestecaţi. Dacă este de consistenţă prea groasă, adăugaţi încă un pic de apă, si 2-3 linguri de ulei. Adăugaţi sare dupa gust. Puteţi adăuga şi 2-3 ouă (după mărime). Amestecaţi.
Tava se unge cu ulei. Foile se întind pe tavă, şi la fiecare trei foi se pun câteva linguri de umplutură şi tot aşa pană deasupra avem numai foi.
Peste pita astfel împachetată, se inteapa cu furculita în câteva locuri (ca să iasă aburul, să respire în timpul coacerii). Puneţi intr-un castron un pic de apă şi ulei şi turnaţi peste pită. Acoperiţi cu o folie de aluminiu. Daţi la cuptorul rece, tava să fie la jumătatea cuptorului, chiar un pic mai jos. Aprindeţi la 220 C. După 45 de min aprox. îndepărtaţi folia de aluminiu ca să se poată rumeni deasupra.
Coaceţi încă 15 min, important este să aibe culoare frumoasă, rumenă. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu