duminică, 26 septembrie 2010

Saramura de pui la gratar

Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 2 ardei capia
- 2-3 fire de usturoi verde
- 3 catei de usturoi uscat
- cimbru
- ulei
- patrunjel verde
- sare piper

Mod de preparare:
Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe gratar.
Se prepara saramura intre timp: se pune 1 l de apa la fiert, cu sare si piper. Dupa ce a fiert apa se adauga cimbru, usturoiul  uscat taiat felii, ardeii copti rupti fasiute, usturoiul verde si patrunjelul tocate marunt. Se dau cateva clocote.
In zeama fierbinte se pun pulpele fripte, se dau intr-un clocot impreuna si se da deoparte. Se serveste preparatul cald cu mamaliguta alaturi si cu un pahar de vin alb.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu