vineri, 24 septembrie 2010

Plachie de vinete

Ingrediente:
- 4 vinete
- 60 g făină
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 1 căpăţină usturoi
- 5 roşii
- 2 ardei grasi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare, piper


Mod de preparare:
Speli vinetele, le cureti de coaja din loc in loc, le tai felii si le sarezi. Dupa 1 ora, le speli, le storci usor si le prajesti in ulei dupa ce le-ai dat prin faina. Toci ceapa si o calesti in ulei, la foc mic, adaugi usturoiul taiat felii pe lungime, ardeii taiati fideluta, rosiile curatate de coaja si seminte si tocate marunt, pătrunjelul verde tocat, sare şi piper, puţină apă şi lasi totul sa fiarba pana scade. Aranjezi vinetele pe o farfurie si torni deasupra sosul. Servim mancarea caldă sau rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu