vineri, 29 octombrie 2010

Cartofi umpluti cu kaizer si ciuperci

Ingrediente:
6 cartofi mari
200 g kaizer
250 g ciuperci
150 g cascaval
400 g smantana
30 g unt
sare
piper
marar proaspat



Mod de preparare:
1. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt aproape gata se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Se indeparteaza miezul cu o lingura, in asa fel incat sa nu se rupa pe margini. Miezul astfel indepartat se zdrobeste cu ustensila pentru piure si se pune in strat subtire intr-o tava termorezistenta.
2. Intre timp kaizerul se taie cubulete, se pune la calit intr-o tigaie, in care s-a topit in prealabil untul. Se adauga ciupercile tocate marunt si se calesc si ele pana ce se evapora toata apa, apoi se adauga sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de cartofi si le asezam in tava, peste stratul de cartofi.
3. Peste fiecare cartof umplut se pune o felie subtire de cascaval si una de kaizer.
4. Se toarna smantana deasupra si se pune tava la cuptor pentru 15-20 minute, pana se rumenesc cartofii deasupra.
5. Se asezoneaza cu marar proaspat, tocat marunt.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ce bine arata!O delicatesa!!

Trimiteți un comentariu