sâmbătă, 16 octombrie 2010

Tarta cu prune

Ingrediente:
150 g faina
80 g zahar tos
150 g unt
2 oua
200 g miez de nuca
200 g gem de prune
200 g prune
1 lingurita cu scortisoara
un sfert de lingurita cu sare
4 g praf de copt
2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:
Untul rece se taie cuburi si se pune peste faina amestecata cu sare. Se amesteca pana capata aspectul unui pesmet, se adauga un ou si un albus. Se presara zaharul tos, praful de copt si se framanta totul pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece 30 de minute. Se intind trei sferturi din aluat intr-o tava unsa cu unt, se pune gemul de prune, se niveleaza, se presara zahar vanilat si se aseaza deasupra felii subtiri de prune. Se presara scortisoara si miez de nuca tocat, iar deasupra se realizeaza un grilaj din fasii de aluat. Se ung cu galbenus batut si se introduce tava in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit pana devine aurie, se scoate din cuptor si dupa zece minute se poate servi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu