vineri, 15 octombrie 2010

Peste in saramura

Ingrediente:
4 pesti potriviti
2 legaturi ceapa verde
2 fire de praz
4 ardei capia
2 ardei grasi
2 ardei iuti
4 catei usturoi
1750 ml apa
300 g malai
sare mare, sare mica
piper, patrunjel, 2 rosii

Mod de preparare:
1. Pestele se eviscereaza, se spala si se usuca. Se trece prin sare mare si se frige pe un gratar incins sau o tabla pentru copt vinete.
2. Se coace pestele cateva minute pe ambele parti, apoi se pune intr-un vas mai mare. Ardeii capia si ardeii grasi se spala, se taie fasii  si se pun intr-o cratita.
3. Se adauga rosiile taiate cubulete, prazul taiat rondele subtiri, ardeiul iute taiat rondele, usturoiul intreg sau feliat. Se presara cateva fire de patrunjel, se adauga piper dupa gust, un litru de apa si se fierb zece minute.
4. Se toarna peste peste, se presara ceapa verde taiata rondele subtiri si patrunjel tocat.
5. Se acopera cu un capac si se lasa cam 10 minute sa se imbine gusturile si aromele.
6. Cu 750 ml apa, putina sare si malai se face o mamaliguta mai tare si se serveste cu saramura de peste.

Bautura: Se serveste cu Pinot Gris

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu