sâmbătă, 23 octombrie 2010

Piept de pui cu gutui

Ingrediente:
4 bucati piept de pui
4 gutui mijlocii
sare
piper
50 g unt
100 ml smantana
4 linguri ulei
3 linguri miere
3 fire de cimbru verde
1 lingura faina
3 linguri pesmet



Mod de preparare:
1. Se curata pieptul de pui de pielite, se spala bine, se lasa sa se scurga in sita si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se stropeste cu ulei, se unge cu putin unt si se lasa la rece, cateva minute.
2. Separat, se pregateste sosul. Se topeste restul de unt, se adauga 3 lingurite de pesmet sau o lingurita de faina si apoi se stinge cu smantana. Se adauga miere, sare si piper.
3. Se curata gutuile, se spala si se taie rondele. Se aseaza pieptul de pui intr-o tava termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet, se aranjeaza rondelele de gutui si se da la cuptorul incins in prealabil.
4. Dupa ce s-a rumenit, se adauga sosul alb si se mai lasa 20 de minute in cuptor.
Pieptul de pui se serveste ornat cu frunzulite de cimbru proaspat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu