vineri, 6 ianuarie 2012

Alimente pentru un abdomen plat


Carbohidrati din fructe si legume
Inlocuieste glucidele (carbohidratii) din zahar si cereale rafinate (ex painea alba), cu carbohidrati din fructe si legume. Cele mai eficiente substituente s-au dovedit a fi portocalele.

Fructele si legumele sunt bogate in fibre, prin urmare ele mentin senzatia de satietate mai mult timp, iar antioxidantii pe care ii contin (vitamina C si beta-caroten) ajuta la dizolvarea grasimii.
Beta-caroten poti obtine din morcovi, pepene galben si piersici.
Vitamina C o poti obtine din portocale, capsuni, zmeura si afine, dar retine ca sucul comercializat din aceste fructe nu este cel mai indicat.

Cum poti manca desert daca nu mananci carne?
Aproximativ 25 % din numarul zilnic de calorii e bine sa provina din proteine cu putina grasime, cum ar fi: iaurt degresat, lapte degresat, peste si pui. Nucile, alunele si migdalele de asemeni sunt bogate in proteine, dar contin multe calorii, astfel incat te sfatuim sa le consumi in cantitati moderate, maxim 1 pumn pe zi.

Proteinele te ajuta sa te mentii satula si iti stimuleaza energia, ajutand astfel in procesul de slabire. In special la persoanele peste 40 ani, consumul suplimentar de proteine este de mare ajutor in reducerea grasimii abdominale.

Seleniul: un supliment mineral minunat
Seleniul este demonstrat ca ajuta in prevenirea cancerului. Dar el ajuta de asemeni la reducerea obezitatii abdominale.
Doza zilnica recomandata: 50 micrograme pe zi.
Surse de seleniu sunt cerealele integrale, nucile, puiul, carnea rosie si fructele de mare. Alimentele bogate in vitamina E, cum sunt nucile si semintele, cresc eficacitatea seleniului in organism. Cel mai bun mod de a ingera suficient seleniu este de a manca variat si echilibrat sau de a lua un supliment alimentar care contine seleniu.

Bea si slabesti!
Alcoolul te poate ajuta sa slabesti? Studiile recente arata ca ingestia redusa de alcool protejeaza impotriva cresterii in greutate in special in talie la femei. Un pahar de vin zilnic sau aproape zilnic este recomandat deoarece are efecte benefice pentru sanatate. Daca bei mai mult insa te vei ingrasa!


Grasimile bune si grasimile rele
Exista o mare diferenta intre grasimile bune si cele rele. Daca consumi grasimi bune, cum sunt cele nesaturate si omega-3, iti va fi mai usor sa te mentii supla.

Grasimile sanatoase, nesaturate (mono- si polinesaturate) se gasesc in peste, nuci, ulei de masline si avocado, in timp ce grasimile rele, saturate si trans, se gasesc in unt, snack-uri, prajituri si biscuiti.

Persoanele care mananca grasimi saturate se ingrasa in special in regiunea abdomenului si au predispozitrie pentru diabet. In concluzie, daca stii care grasimi sunt bune si care grasimi sunt rele, nu ai de ce sa te temi de grasimi.

1 comentarii:

celulita tratament naturist spunea...

Foarte utile alimentele pentru cei care vor sa slabeasca!

Trimiteți un comentariu