luni, 10 ianuarie 2011

Prajitura cu mere si nuca in aluat



Ingrediente:
- oua: 5 galbenusuri + 2 albusuri
- 1 cana zahar
- 1 ceasca ulei
- 11/2 cana faina
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 castron cu mere taiate cubulete
- 100 g nuca maruntita
- 2 cubulete de ciocolata

Glazura:
- 3 albusuri
- 1 pahar zahar
- esenta de migdale

Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se face o spuma, apoi se adauga uleiul. Separat se amesteca faina cu zaharul vanilat si se adauga la compozitie treptat cu o lingura, mixandu-se continuu pana compozitia devine omogena. Coaja de lamaie data pe razatoare si amoniacul stins in otet se adauga ultimele la compozitie si se amesteca bine.
Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu faina si ulei, apoi se toarna compozitia. Se da la cuptorul deja incalzit si se lasa 30 minute la temperatura moderata. Cand este gata se scoate de la cuptor, imediat se toarna deasupra glazura (se mizeaza 3 albusuri de ou, un pahar de zahar si esenta de migdale pana se face ca o spuma) si se mai da la cuptor pana ce glazura se intareste putin. Se scoate de la cuptor imediat si se rade ciocolata deasupra. Se lasa sa se raceasca si se taie in formele dorite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu