miercuri, 5 ianuarie 2011

Pandispan cu cacao


Ingrediente:
5 oua
1 cana cu zahar
1 ceasca cu ulei
11/2 cana cu faina alba
1 pliculet de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt sau amoniac stins in otet
2 lingurite de coaja de lamaie
1 lingurita esenta de rom
2 linguri de cacao
zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se face o spuma, apoi se adauga uleiul. Separat se amesteca faina cu zaharul vanilat si praful de copt, si se adauga la compozitie treptat cu o lingura, mixandu-se continuu pana compozitia devine omogena. Coaja de lamaie data pe razatoare si esenta de rom se adauga ultimele la compozitie si se amesteca bine.
Se unge o forma de cozonac cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia, din care se mai opreste putina si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao, apoi se toarna pe mijloc si se amesteca usor cu o lingurita la suprafata pentru a se imbina cele doua culori. Se da la cuptorul deja incalzit si se lasa 30 minute la temperatura moderata. Cand este gata se scoate de la cuptor imediat, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu