sâmbătă, 2 aprilie 2011

Pasca cu branza dulce si stafide

Ingrediente pentru aluat:
500 g faina
200 g zahar
4 galbenusuri
25 g drojdie
1 ou
250 ml lapte
1 plic cu zahar vanilat
1 sticluta cu esenta de rom
100 ml ulei, sare
coaja de la o lamaie

Ingrediente pentru umplutura:
500 g branza dulce
4 oua
6 linguri cu zahar
1 plic cu zahar vanilat
100 g stafide
3-4 linguri cu gris

Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si 3 galbenusuri, oul intreg si drojdia dizolvata in lapte.
2. Se adauga mirodeniile, un praf de sare si se toarna treptat uleiul. Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat ca pentru cozonaci. Se lasa apoi aluatul la crescut, la loc caldut.
3. Intre timp, se amesteca branza dulce cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, grisul si stafidele.
4. Din aluat, se intind doua foi. Prima foaie se aseaza intr-o forma rotunda, cu pereti mai inalti, care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cealalta foaie se taie fasii. Se pune la mijloc umplutura, iar deasupra se aseaza fasiile de aluat dupa propria imaginatie.
5. Se unge deasupra cu galbenusul pastrat si se lasa la cuptor pentru 60 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu