luni, 11 aprilie 2011

Drob din maruntaie

Ingrediente:
500 g maruntaie de miel
(inima, ficat, rinichi, plamani)
4 oua crude
2 oua fierte tari
2 felii de paine inmuiata
     in lapte sau 50 g gris
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
3 legaturi patrunjel verde
4 legaturi marar
prapur sau foaie de placinta
piper boabe
foi de dafin
sare, piper, ulei

Mod de preparare:
1. Spala maruntaiele bine, pune-le la fiert in apa cu sare, cateva boabe de piper si foi de dafin. Indeparteaza spuma formata in timpul fierberii. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si taie-le marunt.
2. Toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si mararul. Pune-le in blender impreuna cu maruntaiele, adauga ouale, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si 2 linguri de ulei. Amesteca 2 minute.
3. Daca e nevoie sa mai inmoi compozitia, adauga din zeama in care au fiert maruntaiele. Condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Pune prapurul intr-o tava unsa cu ulei. Pune o parte din compozitie. Pune ouale fierte tare din loc in loc, apoi acopera-le cu restul de compozitie si restul de prapur. Unge deasupra cu ulei si da la cuptorul incins dinainte. Lasa 40 minute la cuptor. Drobul se va taia cand s-a racit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu