duminică, 8 mai 2011
Ciorba de salata verde
Ingrediente:
100 g felii de bacon sau slanina
3 salate verzi
1 ceapa medie
250 g de smantana
6 catei de usturoi
5 oua
1 legatura de marar verde, tocat marunt
2 lingurite de sare
Mod de preparare:
1. Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol.
2. In oala in care faceti ciorba, adaugati 6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
3. Adaugati salata tocata marunt si apa, fierbeti pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial.
4. Cat fierbe salata, faceti o omleta din 3 oua intregi si 2 albusuri. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.
5. Adaugati sare in ciorba, dupa gust si preparati sosul cu care o sa ingrosati ciorba la final.
6. Puneti intr-un bol mare smantana si 2 galbenusuri de ou si amestecati bine pana se omogenizeaza ingredientele.
7. Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.
8. Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat, usturoiul pisat ca pentru mujdei si putin otet, amestecati si stingeti focul.
9. Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.
Etichete:
Bucatarie ardeleneasca,
Ciorbe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu