miercuri, 6 aprilie 2011

Iepure cu vin si portocala

Ingrediente:
- 1 pulpa iepure
- 400 ml vin rosu
- 5 catei de usturoi
- 1 portocala
- maghiran
- cimbru
- sare, piper, ulei

Mod de preparare:
1. Se spala bine carnea si se cresteaza din loc in loc. Se impaneaza cu usturoi si se aseaza intr-o cratita.
2. Se toarna deasupra 200 ml de vin si se completeaza apoi cu apa cat s-o acopere. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la macerat pana a doua zi. Se scoate pulpa si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si maghiran.
3. Aseaz-o intr-o tava si stropeste cu ulei si putina apa. Lasa-o la cuptor pana se patrunde bine. Din cand in cand stropeste cu sosul din tava carnea. Daca scade prea mult, adauga putina apa calduta si treptat restul de vin.
4. Pentru un gust deosebit, inaite de a opri focul, adauga zeama de la o portocala si presara putina coaja rasa. Se serveste cu sosul format in tava.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu