joi, 26 august 2010

Pastrav curcubeu

Ingrediente:
1/2 legatura patrunjel verde
1/2 pumn de hasmatuchi
1 cutie de nasturel
130 g unt moale
3 linguri de suc de lamaie
1 catel usturoi zdrobit
sare, piper proaspat macinat
4 pastravi curcubeu (curatati)
4 crengute de cimbru
1 crenguta de rozmarin
ulei pentru ungere

Mod de preparare:
1. Verdeturile se taie marunt si se curata frunzele de nasturel.
2. Untul se freaca spuma cu o lingura de suc de lamaie, usturoi, sare si piper. Se amesteca cu verdeturile taiate, se formeaza rulade, se invelesc in folie de aluminiu si se pun in congelator pentru o jumatate de ora.
3. Pastravii curatati se spala, se usuca, se freaca cu sare si piper, se stropesc cu suc de lamaie si se lasa jumatate de ora. Apoi se umplu cu cimbru si rozmarin, partea exterioara se unge cu ulei si se frig pe gratar cate 6 minute pe fiecare parte. Untul amestecat cu verdeturi se taie in felii si se pune in pastravii calzi. Se servesc cu felii de lamaie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu