4 pastravi, sare, suc de lamaie, 2 legaturi de verdeturi amestecate, de sezon, 100 g unt, 250 ml vin alb sec, 1 varf de cutit de zahar, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Pastravii se spala, se presara cu sare si se stropesc cu suc de lamaie. Se lasa sa stea 10 minute.
2. Verdeturile se impart in 4 legaturi si se pun in interiorul pastravilor.
3. Se preincalzeste gratarul. Se taie 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu unt. Se aseaza pastravii in folie si se impacheteaza. Se frig la gratar, cam 6 minute pe fiecare parte.
4. Folia se desface cu grija si sucul se scurge intr-un vas, ce se pune pe gratar. Se adauga vinul, untul, zaharul, sarea, piperul. Sosul se serveste separat, alaturi de pastravi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu