Ingrediente:
3 cartofi
4 morcovi
3 sfecle rosii
1 ceapa mica
1 macrou afumat mare
maioneza din 3 galbenusuri
ulei, sare, putin otet
1. Se pun la fiert intr-o cratita cartofii si morcovii, iar dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare.
2. Se fierbe si sfecla rosie intr-o alta cratita, apoi se da pe razatoarea mare si se amesteca cu putina sare, ulei si otet.
3. Macroul afumat se curata de pielita si oase si se toaca marunt.
4. Ceapa se da pe razatoarea mica.
5. Se foloseste pentru pregatirea salatei un vas termorezistent sau o farfurie intinsa.
6. Se aseaza astfel: un strat de cartofi, unul de maioneza, un strat de morcov, unul de maioneza, un strat de macrou si obligatoriu peste macrou se pune un strat de ceapa, apoi un strat de sfecla rosie, si tot asa pana se termina toate ingredientele. Se decoreaza cu maioneza, castraveti sau gogosari in otet si reteta este gata de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu