foi de varza murata
6 linguri ulei
4 linguri de bulion de rosii
4 cepe
o ceasca de orez
1 legatura de marar
200 de grame de stafide
sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ulei si 2-3 linguri de apa si se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie, dupa care se pune orezul. Se mai adauga apa si se lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, se adauga mararul tocat marunt, stafidele, 2 linguri de bulion, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ulei si 2-3 linguri de apa si se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie, dupa care se pune orezul. Se mai adauga apa si se lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, se adauga mararul tocat marunt, stafidele, 2 linguri de bulion, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Pentru umplerea sarmalelor putem folosi foi de varza intregi sau in cazul in care sunt prea mari le taiem in doua. Intindem foaia de varza, punem o lingura de umplutura si apoi impachetam sarmaua.
Intr-o cratita se pune putin ulei, se aseaza un strat de varza tocata marunt, dupa care se pun sarmalele una langa alta, in straturi. Se acopera deasupra cu varza tocata, se adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba aprox. o ora, iar cand sunt aproape gata se da cratita la cuptor, pana ce sarmalele se rumenesc deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu