Ingrediente:
1 kg mere
1 kg gogosari
1 kg ardei gras
1 kg morcov
1 kg ceapa
sare, piper, cimbru
500 ml ulei
370 mg bulion
Mod de preparare:
1. Merele, morcovii si ceapa se curata si se rad prin razatoarea mare.
2. Gogosarii si ardeii grasi se taie in doua, se curata de seminte si se dau prin masina de tocat sau se toaca cubulete.
3. Intr-o cratita mare se pun 500 ml de ulei si se calesc intai morcovii, apoi se adauga gogosarii si ardeii grasi tocati, apoi ceapa si in final merele. Se fierb pana uleiul iese deasupra. Se sareaza dupa gust, se pipereaza, se pune cimbru dupa gust. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia cca. 10 minute. Fierbinte se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin acoperite pana a doua zi, cand se aseaza in camara.
3. Intr-o cratita mare se pun 500 ml de ulei si se calesc intai morcovii, apoi se adauga gogosarii si ardeii grasi tocati, apoi ceapa si in final merele. Se fierb pana uleiul iese deasupra. Se sareaza dupa gust, se pipereaza, se pune cimbru dupa gust. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia cca. 10 minute. Fierbinte se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin acoperite pana a doua zi, cand se aseaza in camara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu