Ingrediente pentru foi:
3 cani cu faina (cani de 250ml)
300 ml apa calduta
150 ml ceasca de ulei, sare.
Toate ingredientele se amesteca si se framanta o coca, care trebuie sa fie destul de usor de intins.
Ingrediente pentru umplutura:
250g masline negre fara samburi,
50-80 ml ulei,
2 cepe mari,
1 legatura de marar,
sare, piper dupa gust
Mod de preparare: Ceapa si maslinele sunt taiate marunt si sunt puse la calit intr-o tigaie. Cand s-au inmuiat, se adauga sare, piper si putina apa. Se lasa sa fiarba incet, pana ce apa se evapora. Se adauga mararul tocat si se da la racit.
Aluatul obtinut se imparte in doua. Din fiecare parte se intinde cate o foaie. Pe fiecare foaie se pune jumatate din umplutura de masline, se ruleaza foaia si se pune intr-o tava intinsa, unsa cu ulei. La fel procedam si cu al doilea rulou. Se ung cu putin ulei si se dau la cuptor (incalzit dinainte). Sunt lasate la un foc iute 15 minute, apoi se reduce focul si mai sunt lasate inca 20 de minute pana se rumenesc rulourile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu