duminică, 31 iulie 2011

Vinete umplute


Ingrediente:
4 vinete mari
4 cepe
4 ardei grasi
4 rosii
5 catei usturoi
1 morcov
1 ceasca ulei
1 ceasca orez
1 legatura marar
sare
piper

Mod de preparare:
1. Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.
2.Intre timp, prepari umplutura astfel: calesti ceapa intr-o cratita, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras si usturoiul. Lasi sa scada si adaugi orezul si putina apa. Lasi sa se inabuse bine si cu orezul, apoi adaugi rosiile decojite si taiate cubulete. Lasi sa scada bine si adaugi verdeata, piper si sare dupa gust.
3. Cu aceasta compozitie umpli vinetele si daca mai ramane compozitie poti umple si vreo 2 ardei grasi taiati in jumatati.
4. Torni deasupra sos de rosii si dai tava la cuptor.

Optional: Cand mancarea este aproape gata poti adauga deasupra cascaval sau branza rasa si mai lasi 5 minute la cuptor sau poti servi cu smantana deasupra.

luni, 25 iulie 2011

Pastai cu smantana si usturoi


Ingrediente:
1/2 kg pastai crude
3 linguri ulei
1 lingura faina
1 pahar lapte
250 g smantana
1 legatura marar verde
4 catei de usturoi

Mod de preparare:
1. Pastaile, curatate si spalate, se fierb in apa cu putina sare. Dupa fierbere, se scurg de apa si se dau deoparte.
2. Se prepara un sos alb din ulei,faina, lapte si smantana. Se adauga pastaile taiate bucati potrivite si se lasa sa dea in clocot impreuna cu sosul. La sfarsit se adauga marar verde tocat marunt si usturoi maruntit.